Atentie Cookie-urile sunt folosite pe acest site pentru a oferi cea mai buna experienta pentru utilizator. Daca veti continua, vom presupune ca sunteti de acord sa primiti cookie-uri de pe acest site. OK

Filtre eliminare amoniu

[Contactati-ne pentru oferta]
FEA
Disponibil la comanda

Amoniacul ( NH3 ) si amoniul ( NH4 ) sunt prezente intr-o combinatie depinzand de valoarea pH-ului apei. In apa acida ( pH< 6,5 ), numai formula ionizata de NH4 este prezenta. De la pH 12, acesta este cazul in care formula NH3 este dizolvata in gaz. Valoarea maxima admisa pentru apa potabila este de 0,5 ppm NH3. Concentratia data reprezinta intotdeauna insumarea NH3 si NH4 la valoarea de pH data. Cateodata,  amandoua sunt date ca amoniac-nitrogen. Transformarea in NH3: ppm NH3-N x 1,21. Amoniacul provine din procesele de degradare biologica si este foarte prezent in contaminarea biologica. Amoniacul da un gust neplacut apei.

Indepartarea amoniacului:

Amoniacul se indeparteaza din apa prin adsorbtie, aer de separare si dozarea unor oxidanti puternici. La nevoie, este necesar sa se bazeze si pe alti parametrii si sa se supravegheze intregul tratament al apei.

Adsorbtia si aerul de separare se aplica pe fractiunea sub forma de gaz. Pentru ca aceasta parte este indepartata din mixtura, amoniul este mai departe transformat in amoniac si astfel indepartat. In consecinta, acest lucru este legat de timp si trebuie ca instalatia sa aiba suficient timp de reactie. O directie practica este de 6-8 minute. Ph-ul este astfel de preferinta crescut pana la 8-8,5. Trebuie avuta in vedere o posibila sedimentare a calcarului in situatia in care apa este dura. Pentru adsorbtie, utilizarea Crystal Right 100 este recomandata. Un factor important este ca acesta de asemenea functioneaza ca schimbator de ioni si separat de adsorbtie, mediul trebuie sa aiba suficienta capacitate ca sa nu devina saturat de duritate. Mai multe informatii pot fi gasite pe prospectul produsului Crystal Right. Indepartarea prin dozare este facuta  prin dozarea proportionala de hipoclorit de Na pana la 0,25 ppm clor rezidual. Un rezervor de reactie este de asemenea recomandat ( 6 minute ). Daca este necesar, dozele de clor trebuie crescute si un filtru de carbune activ trebuie instalat dupa rezervorul de reactie, pentru a reduce clorul rezidual.

Crystal-Right este un zeolit care poate elimina fierul, manganul şi mici cantităţi de H2S. Absoarbe, de asemenea, amoniu şi creşte pH-ul. Crystal-Right poate, de asemenea, sa filtreze contaminanţii organici şi sa capteze substanţele anorganice insolubile.

Aceste cristale "zeolit" provin dintr-un aluminosilicat de sodiu, atent produse şi prelucrate cu ajutorul Mineral-Right, folosind o tehnologie exclusivă. Prin structura cristalină unică, Crystal-Right™ elimină duritatea, fierul şi manganul, în timp ce creşte si nivelul pH-ului apei acide.

Spre deosebire de granulele rotunde de răşină, cristalele Crystal-Right™ conferă o mai bună filtrare, şi sunt mai bine regenerate prin spălare inversă decât răşinile obişnuite, fără pierderi de produs.

Crystal-Right’s White (CR-100) Zeolite este cel mai durabil dintre mineralele fabricate. White Zeolite ridică valoarea pH-ului apei acide, în timp ce reduce duritatea, fierul, manganul si amoniul. Apele cu pH-ul scăzut tind să fie mai corosive decât apele cu pH-ul neutru sau mai mare. Această ajustare a pH-ului şi reducere a mineralelor nedorite este menţinută de filtrarea excelentă şi proprietăţile spălării inverse.

Crystal-Right’s CR150 Zeolite ridică valoarea pH-ului apei uşor acide, în timp ce reduce duritatea, fierul şi manganul. Această ajustare a pH-ului şi reducere a mineralelor nedorite este menţinută de filtrarea excelentă şi proprietăţile spălării inverse.

Crystal-Right's Blue (CR-200) Zeolite este un mineral fin, de mare capacitate, utilizat pentru reducerea durităţii, a fierului şi manganului din apă. Mineralul este o structură cristalină, fabricată cu specificaţii stricte şi control al calităţii (analiză filtru). Acest efort suplimentar asigură o mare capacitate de înmuiere a zeoliţilor. În plus, faţă de aceste capacităţi mari, performanţele constant superioare sunt posibile datorită filtrării sale excelente şi caracteristicilor spălării inverse.